HVB20170410 Sander Dekker

10 april 2017 Haagse Verlichtingsborrel

100 jaar vrijheid van onderwijs: doorgaan of einde in zicht?

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 10 april 2017 zal demissionair staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker spreken over 100 jaar vrijheid van onderwijs: doorgaan of einde in zicht?

‘Ons onderwijs doet het gemiddeld genomen goed. Op één punt zijn we zelfs wereldkampioen: ervoor zorgen dat onze kwetsbare leerlingen niet door het ijs zakken. Maar onze beste leerlingen presteren onder de maat. Bij de top laten we talent onbenut. Dat moet anders. Ik wil dat ieder kind in staat wordt gesteld het maximale uit zichzelf te halen. Daar maak ik me sterk voor.’

Tijdens zijn studie doet drs. Sander Dekker onderzoek op het terrein van politie en justitie. Hij werkt voor het Crisis Onderzoek Team (COT) bij het opzetten en verzorgen van onderzoek, opleidingen en trainingen op het gebied van rampenbestrijding en crisismanagement, en hij is staflid van de commissie Evaluatie Opsporingsmethoden van de Tweede Kamer.

Na zijn studie werkt Sander Dekker tot 2006 als onderzoeker en als docent bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. In 2001 is hij visiting researcher bij het Centre for European Politics, Economics and Society van de Universiteit van Oxford.

Sander Dekker zit van 2003 tot 2006 voor de VVD in de Haagse gemeenteraad. Van 2006 tot 2010 is hij wethouder Onderwijs, Jeugd en Sport in Den Haag. Tot aan zijn benoeming tot staatssecretaris is hij wethouder van Financiën en Stadsbeheer.

Sander Dekker is op 5 november 2012 benoemd tot staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Rutte-Asscher.

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maaltijdaanbieding

Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk met 10% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3615472 of info@deooievaer.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks

De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. Aanmelden hoeft niet.

Volgende Haagse Verlichtingsborrel is maandagavond 8 mei 2017.

Dag en tijd

Elke 2e maandag van de maand van 20:00 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur, nazit zolang het gezellig is).

Locatie

Verlichtingsborrel-Den-Haag-Stadsbrasserie-De-Ooievaer

Stadsbrasserie De Ooievaer, Turfmarkt 2, 2511 CA Den Haag, aan het Spuiplein onder het stadhuis, enkele minuten lopen van station Den Haag Centraal richting centrum.

Kosten

Bijdrage in de kosten €3, drankjes en eventuele maaltijd voor eigen rekening.

Bereikbaarheid

Den Haag CS : 500 meter lopen
Kaart en route
Tram: lijnen 1, 2, 3, 4, 6 en 16
Bus: lijnen 22 en 24
Parkeergarage: 20 meter
P1 Garage Stadhuis ligt in de directe omgeving van het Stadhuis. De garage heeft de inrit aan de Schedeldoekshaven.
Routeplanneradres:
Schedeldoekshaven 90
2511 BT Den Haag
070-3609977