HVB20170911

11 september 2017 Haagse Verlichtingsborrel

Kinderrechten: geen kinderspel

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 11 september 2017 spreekt Carrie van der Kroon over Kinderrechten: geen kinderspel. Krachtenvelden in internationale lobby en programma’s voor kinderrechten.

 Carrie van der Kroon

Carrie van der Kroon is rechtsantropoloog, gespecialiseerd in internationale kinderrechten. Het is haar passie om volwassen gesprekken te voeren met kinderen en jongeren over hun levens, gedachten en ervaringen met hun rechten. In 2015 publiceerde Carrie haar eerste boek, getiteld “I write with the right”, over inheemse kinderen uit Panama die naar Costa Ricaanse koffieplantages afreizen.

Carrie werkt als Programmamedewerker Kinderrechten en Seksuele Uitbuiting bij Defence for Children – ECPAT in Nederland. Daar houdt zij zich bezig met ontwikkelingssamenwerkingsprogramma’s in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, gefinancierd vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Carrie is sinds haar tienerjaren freelance trainer en facilitator, met name in de jeugdsector en zowel nationaal als internationaal. Zo trainde zij jongeren in justitiële jeugdinrichtingen en AZC’s over jongerenparticipatie en Syrische vluchtelingen om hun vluchtverhaal te vertellen in Nederlandse schoolklassen.

Carrie is een Global Shaper van de Amsterdamse Hub bij het World Economic Forum, lid van de Raad van Toezicht van de Rutu Foundation (welke moedertaaleducatie voor kinderen bevordert) en het EOKM (Expertisecentrum Online Kindermisbruik). Tot slot is Carrie in haar vrije tijd betrokken bij de ontwikkeling van Stichting Ykeallo, die de integratie van Eritrese jongeren in Amsterdam bevordert.

Lees meer over Carrie van der Kroon op:
Website:
www.carrievanderkroon.nl
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/carrievanderkroon/

Websites bovengenoemde organisaties:
www.defenceforchildren.nl
www.globalshapers.org/hubs/amsterdam
www.rutufoundation.org
www.eokm.nl
www.stichting-ykeallo.nl

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maaltijdaanbieding

Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk met 10% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3615472 of info@deooievaer.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks

De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. Aanmelden hoeft niet.

Dag en tijd

Elke 2e maandag van de maand van 20:00 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur, nazit zolang het gezellig is).

Locatie

Verlichtingsborrel-Den-Haag-Stadsbrasserie-De-Ooievaer

Stadsbrasserie De Ooievaer, Turfmarkt 2, 2511 CA Den Haag, aan het Spuiplein onder het stadhuis, enkele minuten lopen van station Den Haag Centraal richting centrum.

Kosten

Bijdrage in de kosten €3, drankjes en eventuele maaltijd voor eigen rekening.

Bereikbaarheid

Den Haag CS : 500 meter lopen
Kaart en route
Tram: lijnen 1, 2, 3, 4, 6 en 16
Bus: lijnen 22 en 24
Parkeergarage: 20 meter
P1 Garage Stadhuis ligt in de directe omgeving van het Stadhuis. De garage heeft de inrit aan de Schedeldoekshaven.
Routeplanneradres:
Schedeldoekshaven 90
2511 BT Den Haag
070-3609977