HVB201712111

8 januari 2018 Haagse Verlichtingsborrel

Ex-moslims in Nederland: wal en schip

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 8 januari 2018 spreken Gert Jan Geling en Fatima El Mourabit over Ex-moslims in Nederland: wal en schip.

In Nederland is er niet alleen sprake van toenemende religiositeit onder jonge moslims, maar zien we een groeiende groep ex-moslims. Die laatste groep staat minder in de aandacht, en wanneer dat wel zo is bestaan er ook veel misverstanden omtrent ex-moslims en de beeldvorming rondom deze groep. Op deze avond gaan we in gesprek met een ex-moslima en een onderzoeker op het gebied van ex-moslims. Over het verlaten van de islam, de vrijheid van godsdienst en het publieke debat over deze onderwerpen in Nederland.

gertjangeling

Gert Jan Geling (1987) groeide op in een christelijk milieu in Oost-Groningen en woont nu in de Haagse Schilderswijk. Op dit moment doceert hij over veiligheid aan de Haagse Hogeschool, promoveert hij op een proefschrift over ex-moslims en het verlaten van de islam aan de Universiteit Leiden, is hij kernlid van de Belgische denktank Liberales en publiceert hij onder meer voor Joop, ThePostOnline, Knack, NRC Handelsblad, NRC.Next en Trouw.

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maaltijdaanbieding

Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk met 10% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3615472 of info@deooievaer.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks

De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. Aanmelden hoeft niet.

Dag en tijd

Elke 2e maandag van de maand van 20:00 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur, nazit zolang het gezellig is).

Locatie

Verlichtingsborrel-Den-Haag-Stadsbrasserie-De-Ooievaer

Stadsbrasserie De Ooievaer, Turfmarkt 2, 2511 CA Den Haag, aan het Spuiplein onder het stadhuis, enkele minuten lopen van station Den Haag Centraal richting centrum.

Kosten

Bijdrage in de kosten €3, drankjes en eventuele maaltijd voor eigen rekening.

Bereikbaarheid

Den Haag CS : 500 meter lopen
Kaart en route
Tram: lijnen 1, 2, 3, 4, 6 en 16
Bus: lijnen 22 en 24
Parkeergarage: 20 meter
P1 Garage Stadhuis ligt in de directe omgeving van het Stadhuis. De garage heeft de inrit aan de Schedeldoekshaven.
Routeplanneradres:
Schedeldoekshaven 90
2511 BT Den Haag
070-3609977