HVB20180409b

9 april 2018 Haagse Verlichtingsborrel

Vrijheid, blijheid

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 9 april in Café Van Beek houdt Frank Müller, kersverse voorzitter van het Atheïstisch Verbond, een pleidooi voor een renaissance van het atheïsme.

Er zijn in Nederland heel veel atheïsten. Ongeveer de helft van de bevolking gelooft niet in een hogere macht. Er is in Nederland echter nog genoeg te doen op het gebied van acceptatie van ongelovigen. Er zijn nog steeds gevallen dat atheïsten met de nek worden aangekeken en het woord “atheïsme” heeft nog altijd een negatieve ondertoon. Een atheïstische mening wordt in bepaalde kringen dan ook simpelweg niet gewaardeerd en geloofverlaters worden in diezelfde kringen vaak geschuwd of buitengesloten of erger. In deze tijd, waarin vrijheid en vrij zijn onder druk staat, verdient het atheïsme een nieuwe impuls. Een atheïsme dat staat voor vrijheid waar je blij van wordt.

FrankMuller

Frank Müller (1980) is geboren in Leiden en verhuisde voor zijn 18e meer dan 15 keer. Hij zat op religieuze scholen, waar hij onvoldoendes kreeg door zijn atheïstische inslag. Hij woonde in Spanje, Portugal en reisde jarenlang de wereld over om uiteindelijk te concluderen dat Nederland zo gek nog niet is. Frank studeerde bedrijfskunde en werkt inmiddels bijna 8 jaar voor zichzelf in de IT-sector. Sinds 2017 is Frank voorzitter van het Atheïstisch Verbond en heeft zo zijn eigen ideeën over de voortgang en richting van het atheïsme in Nederland. “Je wordt zelf niet beter door een ander slecht af te schilderen. Laten we ons vooral richten op datgene wat secularisatie in Nederland ons heeft gebracht. Het is de motor van alle voorspoed.”

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maaltijdaanbieding

Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk in Café Van Beek met 20% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3630426 of info@cafevanbeek.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks

De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. Aanmelden hoeft niet.

Dag en tijd

Elke 2e maandag van de maand van 20:00 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur, nazit zolang het gezellig is).

Locatie

cafe-van-beek

Café Van Beek, Turfmarkt 6, 2511 CA Den Haag, aan het Spuiplein onder het stadhuis, enkele minuten lopen van station Den Haag Centraal richting centrum.

Kosten

Bijdrage in de kosten €3, drankjes en eventuele maaltijd voor eigen rekening.

Bereikbaarheid

Den Haag CS : 500 meter lopen
Kaart en route
Tram: lijnen 1, 2, 3, 4, 6 en 16
Bus: lijnen 22 en 24
Parkeergarage: 20 meter
P1 Garage Stadhuis ligt in de directe omgeving van het Stadhuis. De garage heeft de inrit aan de Schedeldoekshaven.
Routeplanneradres:
Schedeldoekshaven 90
2511 BT Den Haag
070-3609977