HVB20190708

8 juli 2019 Haagse Verlichtingsborrel

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 8 juli 2019 in Café Van Beek komt Frank Hindriks spreken over Grenzeloze liefde, polyamorie en relatieanarchie.

Liefde wordt in onze maatschappij gezien als iets dat je maar met één persoon deelt. Maar waarom eigenlijk? Je hebt meerdere vrienden. En je kunt ook meerdere partners tegelijk hebben. Elke verbinding heeft haar eigen toegevoegde waarde. In deze lezing bespreekt Hindriks of monogamie niet onnodig beperkend is. Het huidige ideaal is dat één iemand alles voor je is. Dat heeft iets moois. Maar het leidt soms ook tot overtrokken verwachtingen die veel stuk kunnen maken. Polyamorie en relatieanarchie bieden meer vrijheid omdat ze meerdere verbindingen tegelijk toestaan, emotioneel en/of seksueel. Waarom zouden we dat onszelf en anderen ontzeggen? Pleitbezorgers van monogamie stellen dat van meerdere mensen houden niet kan of niet mag. Voorstanders van polyamorie beweren op hun beurt dat liefde oneindig is – alleen de tijd die we hebben is eindig. Tegen deze achtergrond vraagt Hindriks of liefde grenzen nodig heeft en, zo ja, welke.

frankhindriks
Prof. dr. Frank Hindriks (1974) is als hoogleraar ethiek, sociale en politieke filosofie verbonden aan de faculteit wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is daar directeur van het Centrum voor filosofie, politicologie en economie. Zijn onderzoek gaat over sociale groepen en instituties en de rol die normen, waarden en verantwoordelijkheid daarin spelen. Hij past dit toe op de rol van minderheden in onze samenleving, op instituties als geld en het huwelijk en op de acceptatie van nieuwe energievormen.

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maaltijdaanbieding

Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk in Café Van Beek met 20% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3630426 of info@cafevanbeek.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks

De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. Aanmelden hoeft niet.

Dag en tijd

Elke 2e maandag van de maand van 20:00 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur, nazit zolang het gezellig is).

Locatie

cafevanbeek nieuw

Café Van Beek, Turfmarkt 6, 2511 CA Den Haag, 070 3630426, info@cafevanbeek.nl, aan het Spuiplein onder het stadhuis, enkele minuten lopen van station Den Haag Centraal richting centrum.

Kosten

Bijdrage in de kosten €3, drankjes en eventuele maaltijd voor eigen rekening.

Bereikbaarheid

Den Haag CS : 500 meter lopen
Kaart en route
Tram: lijnen 1, 2, 3, 4, 6 en 16
Bus: lijnen 22 en 24
Parkeergarage: 20 meter
P1 Garage Stadhuis ligt in de directe omgeving van het Stadhuis. De garage heeft de inrit aan de Schedeldoekshaven.
Routeplanneradres:
Schedeldoekshaven 90
2511 BT Den Haag
070-3609977

Contact

E-mail: redactie@verlichtingsborrel.org