20160208 Wij en het goddeeltje

8 februari 2016 Verlichtingsborrel Den Haag

Wij en het goddeeltje

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 8 februari 2016 spreekt Fabian van Langevelde (voorzitter atheïstisch-humanistische vereniging De Vrije Gedachte, van origine astronoom en nu werkzaam in de ICT) over de relatie tussen wetenschappelijke kennis en levensbeschouwing.

Van Langevelde zal het gaan hebben over de Higgs Boson, de zwaartekrachttheorie en het ontstaan van het heelal. Maar er zullen eerst wat alternatieve scheppingsverhalen voorbijkomen en dan de Big Bang, de inflatietheorie en tot slot het huidige inzicht. Dit alles met verwijzingen naar het internationale karakter van instituten en initiatieven als CERN (waar de Higgs Boson lijkt te zijn “waargenomen”) en SKA (waarmee men naar de zichtbare grens van het universum wil kijken). Is wetenschappelijke kennis als een ‘kaars in het donker’?

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maandelijks

De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden.

Tijd

De Haagse Verlichtingsborrel is elke 2e maandag van de maand van 20:00 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur, nazit zolang het gezellig is).

Locatie

Stadsbrasserie De Ooievaer, Turfmarkt 2, 2511 CA Den Haag, aan het Spuiplein onder het stadhuis, enkele minuten lopen van station Den Haag Centraal richting centrum.

Maaltijd

Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk in Stadsbrasserie De Ooievaer een hoofdgerecht te nuttigen voor de speciale prijs van €12,50. Met een voorgerecht is de prijs €15,50. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Reserveren tot uiterlijk een dag van tevoren via de e-mail info@deooievaer.nl of telefonisch 070 361 54 72. Vermelden aanbieding Verlichtingsborrel en wat u van de aanbieding wilt eten. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur. A la carte is ook mogelijk voor de in het menu vermelde normale prijzen, maar voor bezoekers van de Verlichtingsborrel met 10% korting indien uiterlijk een dag tevoren aangemeld.

Bereikbaarheid

Den Haag CS : 500 meter lopen
Kaart en route
Tramhalte op het Spui: lijnen 1 en 16
Bushalte op het Spui: lijnen 22 en 24
Parkeergarage: 20 meter
P1 Garage Stadhuis ligt in de directe omgeving van het Stadhuis. De garage heeft de inrit aan de Schedeldoekshaven.
Routeplanneradres:
Schedeldoekshaven 90
2511 BT Den Haag
070-3609977

Kosten

Bijdrage in de kosten €3, drankjes voor eigen rekening.