HVB 20160314 Effectief Altruisme

14 maart 2016 Verlichtingsborrel Den Haag

Effectief altruïsme

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 14 maart 2016 spreekt Joeri Kooimans over effectief altruïsme. Resultaat voor je goede geld?

Joeri Kooimans is betrokken bij Effectief Altruïsme, een beweging die  zich richt op het wetenschappelijk onderzoeken en evalueren van goededoelenorganisaties. Hun doel is om zoveel mogelijk resultaat te behalen met elke gedoneerde euro.

Naast zijn werk voor Effectief Altruïsme studeert Joeri filosofie en is hij docent aan de Hogeschool van Rotterdam. Kooimans zal het beeld dat je hebt van goede doelen compleet op zijn kop zetten, en je zult de doelen waaraan je doneert vrijwel zeker bijstellen. Vanuit de theoretische benadering van effectief altruïsme door filosoof Peter Singer, via pakkende voorbeelden naar de dagelijkse praktijk van het overschrijven van een paar euro.Aan het eind van zijn lezing zul je zien dat het wereldverbeteren nog sterk verbeterd kan worden. Wat het beste voelt hoeft niet altijd het beste te zijn.

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maandelijks

De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden.

Tijd

De Haagse Verlichtingsborrel is elke 2e maandag van de maand van 20:00 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur, nazit zolang het gezellig is).

Locatie

Stadsbrasserie De Ooievaer, Turfmarkt 2, 2511 CA Den Haag, aan het Spuiplein onder het stadhuis, enkele minuten lopen van station Den Haag Centraal richting centrum.

Maaltijd

Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk in Stadsbrasserie De Ooievaer een hoofdgerecht te nuttigen voor de speciale prijs van €12,50. Met een voorgerecht is de prijs €15,50. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Reserveren tot uiterlijk een dag van tevoren via de e-mail info@deooievaer.nl of telefonisch 070 361 54 72. Vermelden aanbieding Verlichtingsborrel en wat u van de aanbieding wilt eten. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur. A la carte is ook mogelijk voor de in het menu vermelde normale prijzen, maar voor bezoekers van de Verlichtingsborrel met 10% korting indien uiterlijk een dag tevoren aangemeld.

Bereikbaarheid

Den Haag CS : 500 meter lopen
Kaart en route
Tramhalte op het Spui: lijnen 1 en 16
Bushalte op het Spui: lijnen 22 en 24
Parkeergarage: 20 meter
P1 Garage Stadhuis ligt in de directe omgeving van het Stadhuis. De garage heeft de inrit aan de Schedeldoekshaven.
Routeplanneradres:
Schedeldoekshaven 90
2511 BT Den Haag
070-3609977

Kosten

Bijdrage in de kosten €3, drankjes voor eigen rekening.