20160711 Den Haag Liberalisme versus religie

11 juli 2016 Verlichtingsborrel Den Haag

Liberalisme versus religie

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 11 juli 2016 spreekt Gert Jan Geling over het actuele onderwerp liberalisme versus religie. Hoe verhouden die zich tot elkaar?

gertjangeling

Gert Jan Geling (1987) studeerde geschiedenis, theologie, arabische taal & cultuur, internationale betrekkingen, American studies en Middle East & Mediterranean Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit Utrecht, de University of Wisconsin-Madison, King’s College London en de London School of Economics. Hij was in het verleden onder meer werkzaam voor de European Council on Foreign Relations in Londen en het Europees Parlement in Brussel. Gert Jan is docent integrale veiligheidskunde aan de Haagse Hogeschool, kernlid van de Belgische denktank Liberales en opiniemaker op het gebied van de Islam en de multiculturele samenleving. Hij publiceert onder meer in Joop, ThePostOnline, Knack, NRC Handelsblad, NRC.Next en Trouw. Hij geeft daarnaast door het hele land lezingen, debatten en cursussen over onderwerpen als religie (in het bijzonder de islam), ex-moslims, het Midden-Oosten, radicalisering, de multiculturele samenleving, het liberalisme en politieke correctheid. Aan de Universiteit Leiden is hij aan het promoveren op een proefschrift over ex-moslims en het verlaten van de islam.

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Tijd

De Haagse Verlichtingsborrel is elke 2e maandag van de maand van 20:00 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur, nazit zolang het gezellig is).

Locatie

Stadsbrasserie De Ooievaer, Turfmarkt 2, 2511 CA Den Haag, aan het Spuiplein onder het stadhuis, enkele minuten lopen van station Den Haag Centraal richting centrum.

Maaltijdaanbieding

Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk in Stadsbrasserie De Ooievaer een speciaal menu (hoofdgerecht én voorgerecht) te nuttigen voor de zeer speciale prijs van €15,50. Alleen een hoofdgerecht is €12,50.

Keuze voorgerecht
Tomatensoep of soep van de dag
Frisse groene salade
Brood met kruidenboter
Flammkuchen met geitenkaas of hummus

Keuze hoofdgerecht
Pasta met tonijn
Ossenhaaspuntjes met gebakken krieltjes en wok groenten
Vegetarische hamburger met salade en frites

Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Reserveren tot uiterlijk een dag van tevoren via de e-mail info@deooievaer.nl of telefonisch 070 361 54 72. Vermelden aanbieding Verlichtingsborrel en wat u van de aanbieding wilt eten. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur. A la carte is ook mogelijk voor de in het menu vermelde normale prijzen, maar voor bezoekers van de Verlichtingsborrel met 10% korting indien uiterlijk een dag tevoren aangemeld.

Bereikbaarheid

Den Haag CS : 500 meter lopen
Kaart en route
Tramhalte op het Spui: lijnen 1 en 16
Bushalte op het Spui: lijnen 22 en 24
Parkeergarage: 20 meter
P1 Garage Stadhuis ligt in de directe omgeving van het Stadhuis. De garage heeft de inrit aan de Schedeldoekshaven.
Routeplanneradres:
Schedeldoekshaven 90
2511 BT Den Haag
070-3609977

Kosten

Bijdrage in de kosten €3, drankjes voor eigen rekening.

Maandelijks

De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. Voorafgaand aan de lezing is he mogelijk voor een speciale prijs de maaltijd te gebruiken, zie onder.