20161010

12 oktober 2016 Verlichtingsborrel Den Haag

Vrijheid van meningsuiting: minder, minder, minder?

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 10 oktober 2016 houdt Jeroen ten Voorde een lezing over de vrijheid van meningsuiting.

De vrijheid van meningsuiting lijkt niet te stoppen. Het vrije woord is absoluut. Spreken is goud, zwijgen is zilver. Dat er een tegenbeweging is die aan belang lijkt te winnen, lijkt nogal wat mensen te ontgaan. Hoogste tijd de tegenkrachten te beschrijven en te bezien hoe we deze moeten waarderen.

jeroen-ten-voordeJeroen ten Voorde (1977) is bijzonder hoogleraar strafrechtsfilosofie (leerstoel Leo Polak) aan de Rijksuniversiteit Groningen en universitair hoofddocent straf(proces)recht aan de Universiteit Leiden. Recente publicaties van zijn hand zijn Recht tot straffen (Amsterdam University Press 2015) en Slachtoffers en straf (oratie Groningen, Boom Juridisch 2016).

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maaltijdaanbieding

Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk met 10% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3615472 of info@deooievaer.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks

De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. Aanmelden voor de bijeenkomst hoeft niet.

Dag en tijd

Elke 2e maandag van de maand van 20:00 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur, nazit zolang het gezellig is).

Locatie

Stadsbrasserie De Ooievaer, Turfmarkt 2, 2511 CA Den Haag, aan het Spuiplein onder het stadhuis, enkele minuten lopen van station Den Haag Centraal richting centrum.

Kosten

Bijdrage in de kosten €3, drankjes en eventuele maaltijd voor eigen rekening.

Bereikbaarheid

Den Haag CS : 500 meter lopen
Kaart en route
Tramhalte op het Spui: lijnen 1 en 16
Bushalte op het Spui: lijnen 22 en 24
Parkeergarage: 20 meter
P1 Garage Stadhuis ligt in de directe omgeving van het Stadhuis. De garage heeft de inrit aan de Schedeldoekshaven.
Routeplanneradres:
Schedeldoekshaven 90
2511 BT Den Haag
070-3609977