HVB20190114

14 januari 2019 Haagse Verlichtingsborrel

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 14 januari 2019 in Café Van Beek spreekt Bart Klink over Wetenschap en religie.

Bart Klink weet als geen ander de tegenstrijdigheden tussen wetenschap en religie te ontleden en hoe religieuze wetenschap zichzelf tegenspreekt. In zijn verhaal neemt hij de luisteraar op een prettige manier mee waarom beide uitgangspunten niet met elkaar stroken. En waarom verwarring daaromheen onwenselijk is.

bartklink

Bart Klink (1984) heeft Bewegingstechnologie aan de Haagse Hogeschool en Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam gestudeerd en werkt nu als docent. Hij is de oprichter van de website De Atheïst, welke zich ontwikkeld heeft tot één van de meest uitgebreide Nederlandstalige websites over atheïsme. Hij is gelovig geweest en ontdekte geleidelijk aan steeds meer dingen die hem aan het twijfelen brachten, zodat hij uiteindelijk vrij kon denken en atheïst werd. Hij is De Atheïst gestart vanwege de vele manieren waarop religieuzen zich profileren en het verkeerde beeld dat veel mensen van atheïsten hebben. Bart wil niet opdringen, maar informeren en ondersteunen. Lees hier meer over Bart Klink en De Atheïst.

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maaltijdaanbieding

Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk in Café Van Beek met 20% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3630426 of info@cafevanbeek.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks

De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. Aanmelden hoeft niet.

Dag en tijd

Elke 2e maandag van de maand van 20:00 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur, nazit zolang het gezellig is).

Locatie

cafe-van-beek

Café Van Beek, Turfmarkt 6, 2511 CA Den Haag, 070 3630426, info@cafevanbeek.nl, aan het Spuiplein onder het stadhuis, enkele minuten lopen van station Den Haag Centraal richting centrum.

Kosten

Bijdrage in de kosten €3, drankjes en eventuele maaltijd voor eigen rekening.

Bereikbaarheid

Den Haag CS : 500 meter lopen
Kaart en route
Tram: lijnen 1, 2, 3, 4, 6 en 16
Bus: lijnen 22 en 24
Parkeergarage: 20 meter
P1 Garage Stadhuis ligt in de directe omgeving van het Stadhuis. De garage heeft de inrit aan de Schedeldoekshaven.
Routeplanneradres:
Schedeldoekshaven 90
2511 BT Den Haag
070-3609977

Contact

E-mail: redactie@verlichtingsborrel.org