2015_mei_denhaag_verlichtingsborrel

11 mei 2015 Verlichtingsborrel Den Haag

Ondraaglijk lijden...of mag je zelf je einde bepalen?

Op 11 mei 2015 staat de Verlichtingsborrel in Den Haag in het teken van zelfbeschikking en waarom je eerst ondragelijk zou moeten lijden voor je zelf gekozen optimale afscheid mag doorgaan. Wiens ethiek bepaalt eigenlijk dat anderen kunnen bepalen wanneer jij (het eind van) je leven in eigen hand mag nemen? Wat moet je doen om zelf de regie te houden en op een behoorlijke en menselijke manier je laatste maanden, weken, dagen en uren door te brengen?

Dick van Brink, voorzitter van Stichting De Einder, spreekt over hoe je op een waardige manier aan je levenseinde kunt komen. Aansluitend is er gelegenheid tot vragen en daarna kun je de informele discussie met andere aanwezigen aangaan of andere onderwerpen aansnijden.

Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid tot onderling kennismaken en gedachtenwisseling.

En hoe was het?

Ondanks de eerste warme en zonnige dag sinds tijden waren niet alle vaste bezoekers op een terrasje blijven hangen. De meer dan 60 aanwezigen zorgden voor een geanimeerde bijeenkomst waarin de vragen vooral betrekking hadden op de praktische kant van de zaak. Welke adviezen kan de consulent je geven? Hoe kom ik aan de juiste middelen, hoe lang duurt het voor ik het middel in huis heb, en wat kun je nog doen als je zelf niet in staat bent om het middel klaar te maken of in te nemen?

Na het vragen halfuurtje, bleven nog veel mensen hangen om met elkaar door te bomen over het een en ander. Om twaalf uur gingen de laatsten naar huis.

Tijd

Inloop: vanaf 19.30u
Aanvang: 20.00u
Einde: 22.00u
Nazit: zolang het gezellig is

Locatie

Louis Cafe Restaurant
Muzenplein 135, 2511 GK Den Haag

Bereikbaarheid

Den Haag CS : 400 meter
Kaart en route
Parkeergarage: 20 meter
Q-Park parkeergarage Muzenplein,
Fluwelen Burgwal 46, 2511 CJ Den Haag

Toegang

Vrij toegang
Drankjes voor eigen rekening
Collecte naar eigen inzicht