HVB20200210 extinctionrebellion

10 februari 2020

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 10 februari 2020 in Café Van Beek komt Casper Wits spreken over Extinction Rebellion: de tijd dringt.

De aarde staat op het punt van catastrofale ecologische instorting en we worden door onze regeringen aan ons lot over gelaten. Het politieke establishment heeft gefaald in het beschermen van de mensen tegen vervuiling, het voorkomen van de massale vernietiging van de natuur en het mogelijke uitsterven van de mensheid in de nabije toekomst.

extinctionrebellionnederland

Extinction Rebellion is een vreedzame beweging van gewone mensen, uit alle hoeken van het land en van alle leeftijden, die zich ernstig zorgen maken over de klimaat- en ecologische crisis. De beweging is opgericht in 2018 en groeit snel, en is momenteel actief in 56 landen en 639 groepen wereldwijd. Na eindeloos petities tekenen, polderen, en vreedzaam demonstreren zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij niet anders kunnen dan via burgerlijke ongehoorzaamheid de aandacht te vestigen op de noodzaak van grootschalige veranderingen. Onze acties zijn een direct gevolg van het feit dat de regering het sociaal contract schendt door ons niet of nauwelijks te beschermen tegen de catastrofale gevolgen van de klimaatopwarming.

We moeten nu actie ondernemen om het voortbestaan van onszelf en onze natuurlijke wereld te garanderen, of we laten een stervende planeet na aan onze kinderen.

casperwits

Casper Wits is Universitair Docent aan de Universiteit Leiden en al langere tijd actief voor de beweging Extinction Rebellion in Den Haag.

Maaltijdaanbieding

Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk in Café Van Beek met 20% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3630426 of info@cafevanbeek.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks

De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. Aanmelden hoeft niet.

Dag en tijd

Elke 2e maandag van de maand (behalve augustus). Inloop vanaf 19:30 uur, lezing start 20:00 uur, nazit zolang het gezellig is.

Locatie

cafevanbeek nieuw

Café Van Beek, Turfmarkt 6, 2511 CA Den Haag, 070 3630426, info@cafevanbeek.nl, aan het Spuiplein onder het stadhuis, enkele minuten lopen van station Den Haag Centraal richting centrum.

Kosten

Bijdrage in de kosten €3, drankjes en eventuele maaltijd voor eigen rekening.

Bereikbaarheid

Den Haag CS : 500 meter lopen
Kaart en route
Tram: lijnen 1, 2, 3, 4, 6 en 16
Bus: lijnen 22 en 24
Parkeergarage: 20 meter
P1 Garage Stadhuis ligt in de directe omgeving van het Stadhuis. De garage heeft de inrit aan de Schedeldoekshaven.
Routeplanneradres:
Schedeldoekshaven 90
2511 BT Den Haag
070-3609977

Contact

E-mail: redactie@verlichtingsborrel.org